15.1.2017

8. Häähumua

Ostin tämän osan aikana The Sims 4 Duunipäivä -lisäosan. Lisäksi tässä välissä tuli myös uusi päivitys, jossa saatiin siis taaperot mukaan peliin! Itsehän en ole koskaan oikein tykännyt pelata taaperoilla, mutta on tämä kuitenkin positiivinen muutos, koska silti ne vaan kuuluu peliin.


Viime osassa tapasimme Esan. Hän oli todellakin tullut jäädäkseen, sillä Tiana ei saanut silmiään irti tuosta komeasta simistä. Ja Esakin oli korviaan myöten rakastunut Tianaan. 

Silti Esalle oli melkoinen yllätys, kun Tiana, vain puolen vuoden seurustelun jälkeen, polvistui hänen eteensä. Ilman sen suurempia puheita (Tianaa taisi hieman jännittää), hän kysyi "Esa-rakas, mentäisiinkö kihloihin?". Esa katsoi sormusta mykistyneenä.

Vihdoin hänen suustaan kuului pieni ja hiljainen, mutta samalla suuri sana: "kyllä". 

Pian kihlautumisen jälkeen Tiana pyysi Esaa käymään luonaan. Hän pisti kaiken viehätysvoimansa peliin ja kysyi, haluisiko Esa muuttaa hänen luokseen asumaan. Esa suostui tähän ilomielin, eihän aikuinen mies nyt voisi enää asua äitinsä ja siskonsa kanssa.

Ja näin Esasta tuli osa Oceanien ruokakuntaa. Hänen tavoitteenaan on olla Moniosaaja, hän haluaa tietää vähän kaikesta jotain ja saada kokemusta ainakin kolmesta eri työurasta. Hänen luonteenpiirteensä ovat lapsellinen, kömpelys, tuittupää ja nopea oppija.

Tiana ja Esa (kuten Tianan vanhemmat aikanaan) olivat nopean toiminnan simejä. He päättivät saman tien järjestää hääjuhlat.

Petralla oli oma käsityksensä siitä, miten sisaren sulhasta kuului tervehtiä... Todellisuudessa häntä harmitti, hän oli sisarusparven ainoa, joka oli vielä vapailla markkinoilla.

Juhlat sujuivat leppoisasti, Ellenin ja Petran tutustuessa Esaan. Myös baarimikko oli tilattu paikalle, ettei juhlijoiden vain tarvinut seistä kuivin suin. 

Vihdoin oli myös aika vannoa valat.
Ja näin he purjehtivat avioliiton satamaan. 

 Ja juhlat jatkuivat läpi yön (Tiana kävi välissä vaihtamassa tukalan, mustan mekkonsa pois).

Vihdoin vieraat lähtivät ja tuore aviopari pääsi viettämään hääyötään. He olivat päättäneet jättää petipuuhat avioliittoon (ehkä heillä olikin siksi niin kova kiire järjestää häät?).

Esa oli aivan hurmioitunut ekasta kerrastaan, harmi että suurimmat tuuletukset eivät ennättäneet kuvaan.

Esa oli 21-vuotias ja Tiana 26, heillä oli siis viisi vuotta ikäeroa. Se ei kuitenkaan pariskuntaa haitannut, he tulivat oikein hyvin toimeen keskenään.

Esa oli alkanut kiivaasti harjoitella omia taitojaan. Hän ei ollut aivan varma, mitä haluaisi tehdä elääkseen.

 Lopulta Esa keksi, hän haluaisi olla tieteilijä! Kotonakin hän huuteli heurekaa lähes päivittäin ja lähti joka päivä innoissaan töihin.

Tässä muutama kuva tutkimuslaitos Simnovaatiosta. Maantasalla sijaitsee työpisteet, yläkerrassa on työntekijöiden taukotilat ja kellarissa on myös joitain vempaimia, joihin en ole vielä kauheasti tutustunut.

Esasta alkoi kehkeytyä aikamoinen viherpeukalo. Hän hoiti puutarhaa oikeastaan enemmän, mitä Tiana.

Tianalla oli ollut huono olo muutaman päivän ja hän päätti tehdä raskaustestin. Ja kuinka ollakaan, hän oli raskaana! Innostuksissaan Tiana repi vessapaperirullan ja alkoi heitellä silppua ympäri vessaa.

"Hei Esa, mulla olis sulle jymyuutinen. Mä oon raskaana!", Tiana juoksi heti suorinta tietä Esan luokse kertomaan uutisen.

 Esan leuka suorastaan tippui lattiaan. 

Mutta hetken asiaa mietittyään, hän tuli siihen tulokseen, että tämä olikin hyvä uutinen. Heille tulisi lapsi!

 Tiana alkoi viettää enemmän aikaa lastenhuoneessa suunnitellen. Huone kaipasi remonttia, kuten koko muukin talo.

Tiana ja Esa olivat molemmat tuittupäitä ja se tuotti välillä hieman ongelmia kommunikoinnissa. Molemmat tahtoivat saada tahtonsa läpi. Tällä kertaa he väittelivät siitä, tulisiko uuden lastenhuoneen teemaksi puput vai laamat. 

Tianan alkuraskaus oli hieman haasteellinen. Hänellä oli monena aamuna huono olo ja hän olisi halunnut jäädä vain sänkyyn makaamaan. Silti töissä oli käytävä, jotta olisi rahaa remonttiin.

 Tilannetta helpotti se, että Esa oli saanut ensimmäisen ylennyksensä. Hän oli nyt keksijäharjoittelija.

Tianan raskaus alkoi näkyä myös ulospäin. Häntä ahdisti, kaikki vaatteet olivat pieniä ja selkää kolotti. Eikä asiaa helpottanut sekään, että hänen miehensä tuijotti häntä aivan tyrmistyneenä. Ja sitä Esa olikin. Hän mietti, miten hänen kauniista vaimostaan oli tullut noin... No, valas. Sitä hän ei toki ääneen sanonut.

Tiana kävi penkomassa varastoa ja oli löytänyt Ellenin vanhat haaremihousut. Miehensä kaapista hän lainasi ison t-paidan. Nyt olo oli edes hieman parempi. 

Tiana kävi edelleen töissä ja hänkin oli saanut ylennyksen, ja oli nyt kehityksen kapteeni. Hänen työnsä loppuivat pari tuntia ennen Esan työvuoroa ja hän oli monesti ulkona miestään vastassa.

Ja edelleen, maha kasvoi kasvamistaan. Nyt Tiana oli jäänyt äitiyslomalle, kun töissä ei voinut oikein tehdä mitään, koska maha oli koko ajan edessä.

Ja näin päättyi kahdeksas osa, paljon ehti taas tapahtua. Saas nähdä, minkälainen lapsi Tianan mahasta maailmaan putkahtaa. Tiana on ainakin syönyt koko raskauden ajan paljon porkkanaa, jos sillä olisi jotain vaikutusta asiaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti