3.1.2017

2. Perhe-elämää

Hannahin raskaus oli sujunut hyvin ja hän oli pystynyt olemaan töissäkin äitiysloman alkuun asti. Eräänä aamuna häntä alkoi kovasti supistella, ja hän pyysi Travisia soittamaan lääkärin paikalle. He olivat päättäneet synnyttää lapsen kotona lääkärin avustuksella, ja ostaneet kauniin kehdon valmiiksi.

Hannahin synnytettyä terveen tytön, lääkäri käski ponnistamaan vielä lisää. Hannah ja Travis olivat aivan häkeltyneitä ja kysyivät, mitä lääkäri oikein tarkoittaa. "Niin, kai te tiesitte, että saatte kaksoset", lääkäri vain totesi. Pian toinenkin tyttövauva oli saatu maailmaan. Tuoreet vanhemmat olivat hieman järkyttyneitä, mutta Travis soitti kaverilleen ja pyysi, että tämä kävisi ostamassa toisenkin kehdon heille, sillä ilon aihe olisi nyt kaksinkertainen.

Hannah palautui synnytyksestä nopeasti ja oli kuin luotu äidiksi. Hän oli myös huojentunut siitä, että hänen hienot tyttönsä, Petra ja Ellen, eivät olleet perineet hänen sinistä ihoaan. Hänen isänsä oli nimittäin joskus mutissut jotain periytyvyydestä, mutta teini-ikäinen Hannah ei ollut halunnut kuunnella.

Tytöt kasvoivat nopeasti ja pääsivät aloittamaan koulunkäynnin Newcrestin alakoulussa. Petra (vas.) ja Ellen tavoittelevat molemmat pääsyä taiteen ihmelapsiksi.

Petra on luonteeltaan luova. Hän on muutaman minuutin Elleniä vanhempi.

Ja Ellen on isänsä tavoin nörtti.

Eräänä yönä tytöt heräsivät ihmeelliseen kolinaan, joka kuului Ellenin sängyn alta. "Sängynalushirviö!!", he huusivat, ja menivät herättämään isää. 

Travis meni unisena ja hölmistyneenä katsomaan mitä tytöt meuhkaavat. Kun Ellen ja Petra kovasti vaativat torjunta-ainetta, Travis lopulta suihkautti vähän vettä Ellenin sängylle. "Noin, nyt voitte nukkua yönne rauhassa", isä vakuutteli ja lähti huoneesta silmiään pyöritellen.

Oceanien talo täyttyi arkisesta aherruksesta. Tytöt tekivät läksynsä kiltisti ja leikkivät yhdessä, Hannah teki ruokaa ja Travis nikkaroi milloin mitäkin. "Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa", hän mutisi korjaten jääkaapin termostaattia. 

Tosiaan, kovin varakkaita he eivät kyllä olleet. Hannahin vähäiset säästöt olivat menneet remontoimiseen, ja Hannahin ja Travisin pienillä palkoilla perhe pystyi juuri ja juuri elättämään itsensä. Mitään ylellisyyksiä heillä ei ollut, vanha tietokone kuitenkin, jonka Hannah oli ostanut käytettynä työkaveriltaan.

Lapset olivat kuitenkin tyytyväisiä ja he viettivät paljon aikaa perheen kesken. Ja sitähän Hannah oli toivonutkin, onnellista ja välittävää perhettä. 

Pelkkää rauhallista perhe-elämää heidän elonsa ei kuitenkaan ollut. Perheen päänä Travis stressasi usein raha-asioista. Hän ei pystynyt edes iloitsemaan juuri saamastaan ylennyksestä, kun väsymys painoi päälle niin kovasti. Onneksi Hannah ja Travis kuitenkin etenivät töissään tasaista tahtia ja bonukset ja nouseva palkka vähän rauhoittivat Travisin mieltä. Tällä hetkellä Hannah on lämmittelijä ja Travis projektipäällikkö.

Hannah taas oli niin iloinen, kuin sim vain voi olla. Häntä ei rahahuolet haitanneet, koska he kuitenkin pärjäsivät. Hän alkoi myös varmistua siitä, että hänestä tulisi vielä jonain päivänä maailmankuulu viulisti. Ihan vielä uralla suuntautuminen ei ollut ajankohtaista, mutta hän harjoitteli ahkerasti.

Hannah oli myös saanut töistä bonuksena hienot stereot. Vihdoinkin myös Travis pääsi rentoutumaan ja unohtamaan stressin tanssin pyörteissä.

Vihdoin koitti myös päivä, jota Travis oli odottanut: hänen syntymäpäivänsä! Nyt hänet otettaisiin töissä paljon vakavammin huomioon, kun hän on aikuinen, eikä enää mikään nuori pojankloppi. Sen suurempia juhlia hän ei kuitenkaan halunnut järjestää, vaan nautti syntymäpäiväkakustaan ihan vain perheen kesken.

Hannahin ja Travisin suhde kukoisti edelleen, vaikka he olivat olleet jo kymmenen vuotta naimisissa. He haaveilivat vielä yhdestä lapsesta, mutta olivat päättäneet, että mahdollisen iltatähden aika olisi vasta myöhemmin, kun tytöt olisivat jo isompia.


Tytöt olivat vähän hupsuja välillä. He saattoivat silloin tällöin mennä keskellä yötä ulos leikkimään tai pelaamaan shakkia, vaikka seuraavana päivänä olisi koulua. Siitä huolimatta tytöt saivat hyviä arvosanoja, ja Petra oli juuri onnistunut saamaan ensimmäisen kymppinsä.


Oceanien perhe päätti lähteä eräänä sunnuntaiaamuna Willow Creekiin puistoon, kun molemmilla vanhemmilla oli vapaapäivä. He viettivät leppoisan päivän yhdessä jutellen ja leikkien.

"Tällä merirosvolla on hieno papukaija olalla, ja se osaa myös puhua!", Ellen selitti innoissaan Petralle.
"Joo, ja tällä on tosi pelottava silmälappu! Katso, piraatti-Ellen, tuolla menee avuton kauppa-laiva!", Petra vastasi. Tytöt viihtyivät hyvin yhdessä ja olivatkin parhaita kavereita, jotka jakoivat kaikki salaisuudet keskenään.


Nämä kyyhkyläiset olivat tosiaankin löytäneet avaimen onneen.


 Hannah oli melkoinen kalannarraaja. "Hahaa, katsokaa mitä minä sain!", hän riemuitsi ja esitteli yhdeksän kiloista vonkaletta. Päivän päätteeksi heillä olikin iso saalis, jääkaapin täydeltä kalaa.

---

Näihin leppoisiin tunnelmiin päättyy Oceanien toinen osa. Seuraavassa osassa päästäänkin jo näkemään tyttöjen varttumista ja pohditaan suvun tulevaa perijää.

En ole muistanut esitellä aiemmin Oceanien taloa, joten tässä nyt kuvaa siitä. Talossa on siis keittiö-olohuone yhdistelmä, kylpyhuone, vanhempien makuuhuone sekä kuvassa vielä keskeneräinen lastenhuone. Jos on kiinnostusta, niin voisin tehdä erillisen talonesittely-postauksen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti