22.1.2017

10. Iso poika

Esa kyllä piti työstään tutkimuslaitoksella, mutta kaipasi jotain enemmän. Hän halusi konkreettisemmin auttaa muita simejä. Niinpä hän päätti irtisanoutua apulaisrukkaajan hommista ja hankki toisen työn.

Muutaman päivän kuluttua hänen ensimmäinen työpäivänsä lääkäriuralla alkoi sairaala-apulaisen hommissa.

Hänen työtehtäviinsä kuului mm. potilaiden opastaminen huoneisiinsa ja ruoan vieminen heille, sekä vuoteiden sijaaminen ja terveystietojen tutkiminen netistä. Lisäksi hän jutteli paljon työkavereille ja pesi käsiään usein.

Töistä tultuaan hän vietti aikaa rakkaan perheensä kanssa. Esassa oli jaksamusta kuin pienessä kylässä.

Tiana taas alkoi olla jo aika hermona mahansa kanssa. Se painoi kovasti ja hän tunsi itsensä norsuksi. Lisäksi hänen täytyi kokoajan nostella alati kasvavaa Benjaminia.

Raskaus ei tosiaan ollut helppoa, joskus kävi niin, että hän saattoi väsyneenä lirauttaa housuun - miehensä ja poikansa edessä. Onneksi Esa ei sillä hetkellä kiinnittänyt niin paljoa huomiota hemaisevaan vaimoonsa, vaan keskittyi opettamaan pottailua pojalleen.

 Aikamoinen näky, kieltämättä.

Vihdoin, eräänä päivänä Tiana tunsi supistuksia. Harmi vain, että Esa oli töissä ja Benjamin valitti nälkäänsä. Tiana soitti siskonsa Petran hoitamaan Benjaminia ja synnytti lapsensa yksin, onneksi synnytys oli helppo.

Näin syntyi Benjaminin pikkusisko, Viivi. Tiana haaveili jo, kuinka voisi pukea tyttönsä mitä nätimpiin mekkoihin ja tehdä hänelle hienoja kampauksia.

Esalle oli myös soitettu töihin, ja hän palasi sieltä hätääntyneenä. Hänen vaimonsa synnytti, eikä hän ollut paikalla!

Esa katseli pientä tytärtään suuren hämmennyksen ja rakkauden vallassa. "Isi ei anna koskaan tapahtua mitään pahaa sulle", hän kuiskasi.

Tiana nautti, synnytyksen myötä hän sai oman kroppansa ja pirteytensä takaisin! Hän opetti myös innokasta Benjaminia tanssimaan.

Hannah vieraili myös monesti talossa, juttelemassa tyttärensä kanssa ja auttamassa talon askareissa. Tiana myös vastavuoroisesti vieraili monesti äitinsä haudalla (minun kyllästymiseeni asti...).

Arki oli ihanaa, vaikkakin vähän raskasta. Tiana ja Esa eivät halunneet viedä lapsiaan päivähoitoon, joten he sopivat työvuoronsa aina niin, että toinen voisi jäädä kotiin lasten kanssa.

Myös Benjamin oli innoissaan pikkusiskosta, hän kävi monesti kurkistamassa kehtoon.

Tiana oli vihdoin saanut Tietokonenero-tavoitteensa toteutettua! Hän oli nyt tietokonemoguli ja sai uudeksi luonteenpiirteekseen webmaster. Seuraavaksi tavoitteeksi hänelle arpoutui Sielunkumppani.

Pian koitti päivä, jota kaikki olivat odottaneet, Viivi kasvaisi taaperoksi!

Hänestä kasvoi hyvin valloittava tenava. Hänen taaperoluonteenpiirteensä on utelias.

Esa halusi olla maailman paras isä. Iltaisin hän peitteli lapsensa vuoteisiin ja halusi nähdä lapsensa heti töistä tultuaan.

Tiana todella osasi leikittämisen jalon taidon...

Mutta suurimman osan ajasta Viivillä oli ihan mukavaa äidin kanssa. Tiana rakasti lapsiaan, mutta silti hän koki ymmärtävänsä tietokoneita paremmin.

Tiana oli saanut viimeisetkin raskauskilonsa pudotettua, ja katsoi miestään himoiten - samalla tavalla, kuin Esa katsoi ruokaansa... Kiireisestä arjesta huolimatta heidän suhteensa kukoisti.

Eipä se Esakaan aina osannut lukea lastensa toiveita oikein. Herättää nyt kesken unien syömään!

Eräänä päivänä Esa sairastui. Syynä oli Tirskuva - nimittäin hauskuus menee joskus liian pitkälle. Esa piti päivän lomaa töistä, joi lääkettä ja nukkui paljon.

Tiana halusi tarjota jälkikasvulleen parhaan mahdollisen lapsuuden. Hän keksi heille kaikkea kivaa tekemistä ja opetti uusia taitoja.

Lapset olivat hyvää pataa keskenään, eikä riitoja tarvinut ratkoa.

Esa oli saanut ylennyksen, hän oli nyt lääkintävahtimestari.

Täytyy sanoa, että uralla eteneminen Duunipäivä-lisärin ammateissa on paljon hitaampaa, jos et itse mene simin mukaan töihin. En monesti uskaltanut jättää Tianaa kotiin kahden taaperon kanssa, kun emäntä oli koko ajan juoksentelemassa äitinsä haudalle...

Vuodet kuluivat ja nyt oli aika viettää Benjaminin syntymäpäivää. Tiana hieman avusti poikaansa kynttilöiden puhalluksessa.

Kasvettuaan isoksi pojaksi, Benjaminin ensimmäiset ajatukset eivät olleet kovin lämpimiä. Hän mietti, voisiko äiti vain hiljentää tuon itkevän pikkusiskon?!

Benjamin oli myös hyvin muotitietoinen. Benjaminin lapsuusajan tavoitteeksi tuli olla seurapiirisim. Luonteenpiirteeksi hänelle tuli taiteen ystävä ja lisäksi hän sai palkintoluonteenpiirteen tyytyväinen taapero. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen sim hänestä kasvaa.

---

Tein Benjaminille oman huoneen yläkertaan. Se on vielä hieman keskeneräinen, koska rahat meinasivat jälleen kerran loppua kesken. Olin sisustanut toisen yläkerran makuuhuoneen aijemmin niin kivaksi, että en halunnut alkaa siitä muokkaamaan Benjaminille sopivaa. Tosin sänky on lainattu sieltä.

Yläkerran aula näyttää nyt tältä:
Benjaminin huoneen ovi oikealla. Seinällä on röntgenlukulaite(?) ja näöntarkastustaulukko, jotka Esa oli saanut palkinnoksi töistä.

Oikealla toinen yläkerran makuuhuone, keskellä wc:n ovi ja vasemmalla parvekkeen ovi.


Yläkerran wc:stä löytyy vain välttämättömimmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti