13.1.2017

7. Isoja asioita

"Hei Tiana, onko kaikki hyvin? Olet vaikuttanut hieman omituiselta viime päivinä?", Travis oli huolissaan tyttärestään.
"Eh, tämä on vain koulustressiä, ei tarvitse huolehtia", Tiana yritti vastata mahdollisimman kepeästi. Hän arvosti isänsä houlehtimista, mutta ei vain pystynyt kertomaan tälle ahdistelijastaan.

Eräänä päivänä Tiana soitti sisarelleen Ellenille (joka oli käynyt kampaajalla ottamassa pidennykset). Heidän välinsä olivat alkaneet lämmetä, kun Tiana oli kasvanut teini-ikäiseksi. Ellenille Tiana uskalsi myös kertoa ahdistelijastaan.
"Anna minulle muutama päivä aikaa ja vannon, ettei hän enää koskaan häiritse sinua", Ellen lupasi.

Niinpä Ellen lähti Oasis Springsiin, tekemään tuttavuutta Joonaksen kanssa. Hän sai muun muassa tietää, että Joonas oli jo naimisissa ja sitäpaitsi sitoutumiskammoinen! Elleniä hirvitti, mitä tuollainen vätys voisi tahtoa hänen siskostaan?

Kun Ellen oli ensin hieman tutustunut mieheen shakin lomassa, hän alkoi uhkailla tätä. Joonas meni ihan kalpeaksi, miten niin mukavalta vaikuttanut sim muuttui aivan yhtäkkiä?
"Jos vielä kerran otat yhteyttä sisareeni, se jää viimeiseksi teoksesi!" Ellen sanoi ja myöhemmin vielä kähvelsi häneltä hieman rahaa. Joonas epäili Ellenin sanoja, miten noin nätti nainen muka pystyisi johonkin?

Seuraavana päivänä Ellen kuitenkin näki Joonaksen liikkumassa hänen vanhempiensa kodin läheisyydessä.
"Eikö viesti mennyt perille?!", Ellen huusi. "Olisi surullista, jos sinun lapsillesi kävisi pikku onnettomuus. Tämä on viimeinen varoitus".
Silloin Joonas säikähti pahanpäiväisesti ja lupasi olla enää ikinä astuvansa jalallaankaan Newcrestiin. Hänen vaimonsa oli suuresti yllättynyt, kun Joonas seuraavana päivänä kertoi heidän muuttavansa toiselle paikkakunnalle, aivan Simlandian toiselle puolelle.

Ellen kutsui Tianan käymään luonaan ja kertoi hänelle uutiset. Tiana kapsahti kiitollisena hänen kaulaansa.
"Voi kiitos, kiitos Ellen!", hän ylisti siskoaan.

Onnea ei kuitenkaan jatkunut pitkään...

Eräänä aamuna Hannah oli herännyt outoon tunteeseen. Hän huomasi, että Travis ei ole hänen vieressään nukkumassa. Hannah lähti ulos ja löysi miehensä pihalta, kuolleena.

Travisille ostettiin kaunis hauta ja sen ympärille istutettiin kukkia. Hannah oli surun murtama, mutta hän lohduttautui ajattelemalla, että hänen miehensä oli nyt paremmassa paikassa. Tianaa pelotti. Hänen isänsä oli kuollut, mutta sen lisäksi hän tajusi, että hänen äitinsä ei eläisi enää kovin kauaa. Sitten hän jäisi yksin huolehtimaan koko talosta.

Viikot kuluivat ja vähitellen Oceanien arki alkoi palautua normaaliksi. Tiana opetteli innolla uusia taitoja, hän halusi olla valmis, kun hänen äidistään aika jättäisi.

 Lopulta juhlittiin myös Tianan syntymäpäiväjuhlia. Hän oli kutsunut siskonsa juhliin.

Ellen oli sännänyt suorinta tietä tietokoneelle. Häntä harmitti, että hänen nuoruudessaan heillä oli ollut käytössään erittäin hidas ja iso möhkäle, jota myös tietokoneeksi kutsuttiin.

Juhlat sujuivat hyvin, Oceanin perheen naiset muistelivat yhdessä menneitä vuosia ja puhuivat tulevaisuuden suunnitelmista.

Vihdoin! Tianan teini-ikä sai jäädä taakse.

Nyt Tiana oli vihdoinkin nuori aikuinen. Hänen viimeiseksi luonteenpiirteeksi tuli reipas. Hänen muut luonteenpiirteensä ovat ulospäinsuuntautunut, nopea oppija ja tuittupää. Hänen tavoitteensa on tulla tietokoneneroksi.

Hannah kehitti edelleen ahkerasti soittotaitojaan. Hän oli jo iäkäs, mutta halusi saada vielä yhden ylennyksen.

Tiana seurasi isänsä jalanjälkiä ja oli aloittanut työt teknologiauralla. Miehet hänen työpaikallaan olivat hyvin kiinostuneita tästä kauniista simistä, mutta Tiana ei ollut huomaavinaan katseita. Hän ei ollut vielä tavannut omaa prinssiään.

Pian Hannah myös sai haluamansa ylennyksen, hän oli nyt Instrumenttien ihmelapsi (muusikko 9). Hannah oli väsynyt, mutta onnellinen.

 Hannah ajatteli, että tämä riittää. Nyt hän voisi alkaa viettämään leppoisia eläkepäiviä.

Hannah ei kuitenkaan saanut nauttia eläkkeestään, sillä vielä samana iltana hän tunsi kummaa polttelua rinnassaan.

Tiana juoksi ulos, nähdessään kuinka viikatemies lähestyi äitinsä heiveröistä ruumista.

Tiana urkki äitinsä tietoja viikatemiehen selän takaa. Hän ei ollut uskoa silmiään, hänen äitinsä oli 85-vuotias ja hänen aikansa oli todellakin tullut.

Tiana katseli typertyneenä vanhempiensa hautoja. Hän ei voinut käsittää, että he molemmat olivat poissa.

Tiana päätti, ettei pitäisi lomaa töistä, vaan päin vastoin, koitti unohtaa surunsa työn avulla. Se oli kuitenkin vaikeaa.

Pian Hannah saapuikin haudan takaa katsomaan, miten hänen tyttärensä pärjää... Hän vaikutti kuitenkin olevan huolestuneempi nykyisestä peilikuvastaan.

Vaikka työnteko oli raskasta, Tiana kehittyi. Hän oli nyt suunnitteluässä (ihanat työvaatteet...).

Tiana ei varsinaisesti ollut kiinnostunut puutarhanhoidosta, mutta halusi pitää äitinsä kasvit hengissä. Kasvit toivat mieleen Hannahin hoivaavan luonteen ja se lohdutti Tianaa.

Vihdoin Tianan suru alkoi helpottaa. Hän alkoi viettää enemmän aikaa salilla tapaamansa Esan kanssa. Esa tuntui ymmärtävän häntä ja sai hänet pitkästä aikaa nauramaan.

Mitäs piditte? Olisiko Esa hyvä kumppani Tianalle? Se selviää seuraavassa osassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti